Scroll Top

Ботулинов токсин / ботокс

Магията на естетичната дерматология

Инжектирането на ботулинов токсин (ботокс) е най-често извършваната естетична процедура в света, която наред с хиалуроновите филъри и другите инжекционни процедури революционизира естетичната медицина. Мимиките на лицето са най-често използваният инструмент за комуникация и изразяване на емоции при хората. С времето динамичните бръчки образуват статични линии, гънки и бръчки по кожата, които са видими и без движение.

Инжектиран в мускулите ботулинов токсин причинява лека форма на парализа. По този начин инжектираният мускул остава в трайно състояние на релаксация за период от 3 до 6 или повече месеца.

icon-age

Възраст

25+

Продължителност

20 мин.

Упойка

да

vi-3

Вид процедура

инжекционна

Възстановителен период

няма

Цена на процедурата

от 250 лв.

01

Кои зони могат да бъдат третирани с ботокс?

За лечение на прекомерно изпотяване /хиперхидроза/: стъпала, длани, подмишници. За изглаждане на бръчки: чело, глабела (гневна бръчка), вежди, очи, нос, брадичка, устни. За релаксиране на хиперактивност и стесняване на лицето: масетери.

Кога се проявява ефектът на ботокса?

Ефектът от процедурата започва да се проявява 2-3 дни след процедурата и търпи развитие в следващите 10-12 дни. На 14тия ден след процедурата, ефектът е максимално проявен, след което леко намалява и се задържа така за период от 3 до 6 или 12 месеца в някои случаи.

02

botox-effect

03

След инжектиране на ботокс

Процедурите с ботокс имат за цел да релаксират с математическа точност конкретни мускули в определена степен, съобразно желаният ефект и индивидуалния лечебен план на пациента. Затова, вашият терапевт внимателно преценява какво количеството продукт да инжектира в зависимост от големината и силата на таргетирания мускул. За вас остава отговорността инжектираното количество да остане точно там където е поставено за да изпълни задачата си пълноценно. Много е важно да спазвате следното:

  • Да не лягате до 6 часа след процедурата;
  • Да не използвате грим до четири часа след инжектирането;
  • Да не пиете алкохол в деня на процедурата;
  • Да избягвате прекомерно изпотяване, силно физическо натоварване, физически упражнения и навеждане 5 дни след процедурата
  • Да не триете или масажирате третираните зони, да не посещавате сауна, парна баня или затоплящи процедури в зоните на поставен ботокс 14 дни след процедурата.

Кога не се прилага процедурата?

Процедурата не се прилага, ако сте бременна или кърмите.

Цени

1 ЗОНА 250 лв.
3 ЗОНИ ( ЧЕЛО, ГНЕВНА БРЪЧКА, ПАЧИ КРАК) 600 лв.
ДЪВКАТЕЛНИ МУСКУЛИ 600 лв.
ЦЯЛО ЛИЦЕ 1000 лв.